روز سه شنبه مقام معظم رهبري در ديدار هزاران نفر از مردم قم در بخشي از فرمايش‌هاي خود با انتقاد از برخي اظهارنظرها درباره تشكيك در سلامت انتخابات تأكيد كردند: «معلوم است كه انتخابات بايد آزاد باشد، مگر بيش از ۳۰ انتخابات سه دهه اخير آزاد نبوده است؟ در كدام كشور انتخابات از ايران آزادتر است؟ مراقب باشيد اين حرف‌هاي شما مردم را از انتخابات مأيوس نكند.» 

ايشان با انتقاد از كساني كه سعي مي‌كنند به مردم تلقين كنند كه انتخابات سلامت لازم را ندارد اينگونه رفتارها و سخنان را از ديگر روش‌هايي برشمردند كه به تحقق اهداف دولت‌هاي مستكبر كمك مي‌كند. 

موضوع « انتخابات آزاد» طرحي است كه از مدت‌ها پيش توسط برخي از جريانات سياسي مطرح شده است و به گفته صاحبنظران‌، بحث انتخابات آزاد رمز آشوب در سال ۹۲ است.
خبرنگار روزنامه جوان در اين باره با برخي از كارشناسان سياسي گفت و گو كرده است كه در ادامه مي‌خوانيم. 

طرح انتخابات آزاد در مسير طلبكاري از نظام
مجتبي شاكري، عضو شوراي مركزي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي در اين ارتباط با خبرنگار روزنامه جوان گفت‌و‌گو كرد و گفت: اتفاقي كه در انتخابات‌هاي گذشته بر سر برخي گروه‌هاي سياسي آمد اين بود كه مورد اقبال مردم قرار نگرفتند و رأي مردم به رقباي آنها بود، از اين رو حيثيت سياسي خود را به طلبكاري از نظام پيوند زدند. 

وي ادامه داد: در سال ۸۸ خواسته اين افراد شكل جديدتري گرفت و رفتند به دنبال بحث تقلب در انتخابات و اين اتهام بزرگ را به نظام جمهوري اسلامي نسبت دادند. البته آنها در سال ۸۴ هم به گونه ديگري همين موضوع را عنوان كردند كه البته به هدف خود نرسيدند. اما در سال ۸۸ برنامه آنها اوج و شكل براندازي به خود گرفت. 

شاكري تصريح كرد: «تقلب» رمز آشوب آنها در سال ۸۸ بود كه فتنه‌اي عميق را به راه انداخت. بر اين اساس اين مجموعه در انتخابات آينده هم خود را طلبكار مي‌داند و همچنان به موازات صبوري نظام بر طلبكاري خود مي‌افزايند و شعار انتخابات آزاد را مطرح مي‌كنند با اين هدف كه هر آنچه اتهامات آنها در سال ۸۸ بوده نه تنها ناديده گرفته شود بلكه روان‌سازي شود و علت آن به آزاد نبودن انتخابات برگردد تا بتوانند بار ديگر در انتخابات سال ۹۲ حضوري طلبكارانه داشته باشند. اين فعال سياسي با بيان اينكه چنين بحث هايي در ماه‌هاي آينده هم احتمال تداوم دارد گفت: اين موضوعات از بيرون هم دنبال مي‌شود تا شايد بتوانند شرايط كشورمان را به شرايط برخي از كشورهاي منطقه پيوند بزنند و از اين دريچه تشنجات روحي رواني در جامعه ايجاد كنند تا به اهداف خود برسند.
وي با بيان اينكه اگر طرح چنين مسائلي در كشور با آگاهي و تعمدي دنبال شود، خيانت به كشور است، خاطرنشان كرد: رسانه‌ها و سايت‌هاي انقلابي بايد در اين زمينه به مردم آگاهي بدهند و سطح تحليل مردم را نسبت به اهداف دشمنان داخلي و خارجي بالا ببرند. 

انتخابات آزاد، طرحي براي محدود كردن آزادي مردم در انتخابات
الهام امين‌زاده، يكي ديگر از كارشناسان مسائل سياسي در اين زمينه به روزنامه جوان گفت: مقام معظم رهبري در فرمايش‌هاي خود از دو جنبه اين بحث را مورد توجه قرار دادند؛ از يك جنبه سايت‌ها و رسانه هايي كه مي‌خواهند فضاي متشنجي را در جامعه ايجاد كنند و آرامش در انتخابات را به مسائل فرعي گره بزنند و از يك جنبه ديگر ايشان به افرادي تذكر دادند كه خواسته ناخواسته اين فضا را ملتهب و پازل دشمن را تكميل مي‌كنند. 

وي تصريح كرد: آنها با طرح مسائلي از جمله انتخابات آزاد در عين حال كه خود مي‌دانند تمام انتخابات‌هاي گذشته در كشور آزاد بوده، قصد دارند فضاي سال ۹۲ را امنيتي كنند و آرامش مردم را به هم بريزند؛ زيرا مردم در آرامش بهتر مي‌توانند فضاي سياسي و اجتماعي كشور را رصد كنند و با مطالعه و دقت بيشتري رأي دهند. 

امين‌زاده خاطرنشان كرد: آنها به خوبي مي‌دانند كه اگر مردم در شرايط عادي پاي صندوق‌هاي رأي حاضر شوند، امتيازي كسب نخواهند كرد و بنابراين مي‌كوشند با طرح مباحثي نظير انتخابات آزاد، آزادي مردم در انتخابات را در يك فضاي متشنج محدود كنند و سپس علت شكست خود را نيز به اين مباحث و مسائل مربوط بدانند. 

تبليغات انتخاباتي روي تابلوي انتخابات آزاد
غلامرضا كرمي از ديگر كارشناسان مسائل سياسي در اين باره گفت: در طول ۳۳ سال گذشته تمام انتخابات‌ها در كشورمان آزاد بوده اما از آنجا كه برخي تبليغات انتخاباتي خود را آغاز كرده‌اند، طرح اين مباحث را براي خود برگزيده‌اند. وي افزود: در طول تمام انتخابات‌هاي گذشته معتمدين مردم و جريانات سياسي مختلف پاي صندوق‌هاي رأي بودند و سلامت و آزادي در انتخابات را تأييد كرده‌اند. كرمي گفت: با اين حال برخي از سياسيون و سايت‌هاي خبري درصدد تضعيف روحيه و اميد مردم برآمده‌اند، زيرا مي‌دانند در شرايط تقويت اميد مردم احتمال رأي‌آوري ندارند

دسته ها :
پنج شنبه 21 10 1391

كارنامه درخشان علمي ايران در سال 91
خراسان - مورخ دوشنبه 1391/12/28 شماره انتشار 18368
 نويسنده: زهراحاجيان hajian@khorasannews.com


 جامعه علمي ايران هيچ سالي را به پايان نمي رساند مگر با كسب افتخارات علمي متعدد . در سال 91 نيز باوجود تمام مشكلات ، كمبود ها ومحدوديت ها و در تنگناي ناشي از تحريم ها،موفقيت ها و دستاوردهاي ارزشمندي در عرصه هاي گوناگون علوم وفناوري هاي نوين اعم از هوافضا ، پزشكي، داروسازي ، فناوري هسته اي و... به دست توانمندمحققان كشورمان رقم خورد و بار ها و بار ها نام پر آوازه ايران در جهان طنين انداز شد. موفقيت ايران در پرتاب كاوشگر حامل موجود زنده به فضا ، آغاز ساخت اولين نيروگاه آزمايشي گداخت هسته اي در كشور ، توليد انواع راديو داروها و داروهاي نوتركيب و... تنها بخشي از ده ها دستاوردي است كه به همت متخصصان ايراني در سال 91 حاصل شده وچشم اندازهاي اميد بخشي در افق آينده علمي كشور پديدآورده است. آن چه مي خوانيد مروري است بر دستاوردها و موفقيت هاي جامعه علمي كشور در سالي كه گذشت.

موفقيت ايران در پرتاب كاوشگر حامل موجود زنده به فضا

كاوشگر ايراني«پيشگام» حامل موجود زنده (ميمون-رزوس ) همزمان با خجسته ايام ميلاد باسعادت نبي گرامي اسلام حضرت محمد (ص) و امام جعفر صادق (ع) ، با موفقيت به فضا پرتاب و بازيابي شد. بدين ترتيب دانشمندان و متخصصان فضايي كشورمان موفق شدند با برداشتن گام بلند ديگري در عرصه فناوري پيشرفته فضايي، پروژه ارسال حيات به فضا را كه در انحصار چند كشور معدود است،به اجرا درآورند.ميمون فضانورد ايراني تازه‌ترين عضو مزرعه حيوانات فضايي است كه با اعزام موفقيت آميز به فضا، ايران را در كنار روسيه، آمريكا، فرانسه، آرژانتين، ژاپن و چين در فهرست معدود كشورهايي قرار داده است كه تاكنون موفق به ارسال موجود زنده به فضا شده اند.در واقع ايران با اين پرتاب موفقيت آميز گام نخست براي اعزام انسان به فضا را برداشت .

اولين پيوند موفقيت آميز دست در خاورميانه

تحقيقات 11 ساله محققان كشور براي انجام پيوند دست سرانجام در اسفند ماه جاري به نتيجه رسيد و متخصصان كشورمان موفق شدند اولين جراحي پيوند دست خاور ميانه را طي مدت بيش از 8 ساعت در بيمارستان 15 خردادبه انجام بر سانند. در جريان اين عمل بي سابقه دست جوان 25 ساله اي كه به تازگي در اثر تصادف رانندگي دچار مرگ مغزي شده بود، به بيماري 38 ساله پيوند زده شد .به گفته دكتر ولايتي رئيس بيمارستان مسيح دانشوري، در اين عمل بي سابقه به طور همزمان چند پيوند از جمله پيوند شريان، اعصاب دست، استخوان و پوست انجام شد و اين براي اولين بار است كه در منطقه و جهان اسلام پيوند دست از يك بيمار مرگ مغزي انجام مي شود.

آغاز ساخت اولين نيروگاه آزمايشي گداخت هسته اي در كشور

ساخت اولين نيروگاه آزمايشي گداخت در قالب طرح كلان ملي كه از سال 88 توسط سازمان انرژي اتمي كليد خورده بود ،در سال جاري آغاز شد . به گفته دكتر سلطانخواه معاون علمي رئيس جمهور، ،فناوري گداخت هسته اي وهمچنين موضوع نيروگاه هاي هسته اي گداخت از مباحث بسيار جديد در عرصه فناوري محسوب مي شود كه نه تنها در ايران بلكه در ديگر كشورها نيز صرفا در مرحله تحقيق و نمونه سازي است. پروژه گداخت هسته اي يك پروژه بسيار مهم و كليدي در دنيا محسوب مي شود كه مهم ترين كاربرد آن دستيابي به انرژي به ويژه انرژي الكتريكي و احداث نيروگاه هاي گداخت است كه با تحقق آن منبع لايزال انرژي در اختيار بشريت قرار مي گيرد.

آزمايش موفقيت آميز نخستين پهپاد عمود پرواز جهان ساخت ايران

نخستين پهپاد عمود پرواز جهان كه توسط محققان كشورمان ساخته شده است،اواسط آبان امسال اولين پرواز آزمايشي خود را با موفقيت پشت سر گذاشت . به گفته عباس جم مدير گروه توسعه ارتباطات شركت سازنده نخستين پهپاد عمود پرواز جهان و مسئول پروژه ، اين پهپاد با نام تجاري «كوكر1» توسط تعدادي از متخصصان يك شركت دانش بنيان ساخته شده ودانش طراحي اين سازه كاملاً بومي بوده و فناوري ساخت آن نيز جزو فناوري هاي ساخت پهپادهاي فوق پيشرفته دنيا با سازه بسيار سبك فول كامپوزيت است و ما به فناوري ساخت اين سازه و طراحي آن كه مهم‌ترين قسمت يك سازه در صنعت هوافضاست، دست پيدا كرده ايم.هنوز هيچ كشوري در دنيا موفق نشده است با قرار دادن موتوري روي سازه اي پهپادي عمود پرواز توليد كند كه قادر به پرواز باشد.پهپاد عمود پرواز به باند پرواز نيازي ندارد و نشست و برخاست آن به صورت خودكار و بدون نياز به خلبان انجام مي شودوكنترل آن هم از طريق نقطه به نقطه انجام مي شود و براساس سي�

دسته ها :
جمعه 1 1 1382

سقوط بزرگ دلار و مسكن در تير92 يك اقتصاددان با تأكيد بر اينكه دوران اقتصاد گلدكوئيستي در اقتصاد ايران رو به پايان است، گفت: در تيرماه 92 بايد منتظر تركيدن حباب‌هاي قيمتي در همه حوزه‌ها به ويژه دلار و مسكن بود. ۱۰:۴۷ فارس: محمد حسين اديب كه در اوج افزايش قيمت ارز سقوط آن را پيش بيني كرده بود، اين بار از تركيدن حبابهاي قيمتي به ويژه در حوزه هاي دلار و مسكن در تيرماه 92 خبرداد. او معتقد است كه سقوط اخير نرخ ارز يك سقوط كوتاه مدت است و ناشي از دو و نيم برابر شدن عرضه دلار در اتاق مبادلات ارزي است و سقوط بزرگ در ميان مدت و در تيرماه 92 رخ خواهد داد. اين اقتصاددان در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس به تشريح دلايل سقوط اخير نرخ ارز، دلايل سقوط بزرگ در تير 92، پيش بيني آينده بازار مسكن، طلا، ارز و خودرو و... پرداخت كه اين گفت‌وگو را در ادامه مي خوانيد. * افزايش نرخ ارز از 1226 به 2450 تومان از ابتداي اسفند 91 فارس: عمده سقوط اخير نرخ ارز را چه مي دانيد؟ اديب: 2 نوع سقوط براي نرخ ارز پيش بيني مي شود، سقوط كوتاه مدت و سقوط ميان مدت. آنچه كه اكنون جاري است، در حوزه سقوط كوتاه مدت است اما سقوط اصلي و تأثيرگذارتر، سقوط ميان مدت است كه از حدود تير 92 به بعد به دلايل ساختاري و ناشي از عرضه و تقاضا و به صورت اجتناب پذير اعمال خواهد شد. سقوط كوتاه مدت به دو عامل مربوط است. در گام نخست افزايش عرضه ارز از ابتداي اسفند در اتاق مبادله آثار خود را اكنون با كاهش نرخ ارز نشان داده است. 62 درصد درآمد نفت سهم دولت است كه تا پايان دي ماه با نرخ 1226 تومان عرضه مي شد، اما از ابتداي اسفند سهم 62 درصدي دولت از نفت در اتاق مبادله عرضه مي شود، به عبارت ديگر، ارز مرجع تقريبا، ديگر وجود ندارد. دولت از ابتداي اسفند دلار 1226 تومان را به نرخ ارز مبادله اي يا 2450 تومان افزايش داده است. به اذعان سخنگوي اتاق مبادله ارزي، عرضه ارز در اتاق مبادله از ابتداي اسفند تقريبا دو و نيم برابر شده است. براساس عرضه ارز در اتاق مبادله طي 10 روز ابتداي اسفند در 12 ماه آينده 30 ميليارد دلار ارز، در اتاق مبادله عرضه مي شود كه تقريبا معادل با 100 درصد درآمد نفت طي 12 ماه آينده است، لذا به نظر مي رسد برگرفته از اظهارات سخنگوي اتاق مبادله ارزي از ابتداي اسفند علاوه بر سهم 14درصدي شركت نفت و 20 درصدي صندوق توسعه ملي، سهم 62 درصدي دولت از نفت صادراتي نيز در اتاق مبادله ارائه مي شود، بنابراين دو و نيم برابر شدن عرضه دلار در اتاق مبادله پس از 15 روز سقوط نرخ دلار را به همراه داشته است. * افزايش عرضه و وحشت سوداگران ارزي فارس: دليل ديگري براي كاهش نرخ ارز نيز وجود دارد؟ اديب: كساني كه به انگيزه سوداگري وارد معاملات ارزي شده بودند با مشاهده افزايش عرضه ارز به ميزان دو و نيم برابر سابق با حركت هيجاني خود و افزايش عرضه ارز، بازار را دچار عدم تعادل كردند، دلاري كه طي 18 ماه به انگيزه سوداگري خريداري شده بود بخشي از آن روانه بازار شده است و اين سقوط نرخ ارز را تشديد كرده است. در عين حال، برخي از اخبار منتشر شده طي 48 ساعت اخير، وحشت سوداگران ارز را تشديد كرده و به مسأله دامن زده است. به عبارت ديگر، علت كوتاه مدت سقوط نرخ ارز، به افزايش عرضه و وحشت سوداگران ارزي و فضاي جديد رسانه اي كه سوداگران از آن تلقي مثبت ندارند، مربوط مي شود. فارس: شما به كاهش نرخ دلار از تير 92 اشاره كرديد، استدلال شما چيست؟ اديب: بايد يك نگاه بلندمدت به نوسانات ارزي از سال 53 تا سال جاري داشت. از سال 53 تا 1381 براي مدت 27 سال، عرضه ارز به اقتصاد ايران ثابت بود اما قدرت خريد ارز ناشي از رشد نقدينگي 116 برابر شد. بنابراين دلار از 7 تومان با 116برابر افزايش در سال 81 به 814 تومان رسيد. از سال 1381 تا 1387 عرضه ارز به اقتصاد ايران چهار و نيم برابر شد و قدرت خريد ارز نيز در اين فاصله تقريبا 5 برابر شد، بنابراين نرخ ارز تقريبا ثابت ماند و از 814 تومان با 10 درصد افزايش به 900 تومان رسيد. فارس: چرا از سال 81 تا 87 عرضه ارز چهار و نيم برابر شد؟ اديب: از سال 81 تا 87 قيمت نفت از يك بشكه 23 دلار به 106 دلار افزايش يافت. در اين فاصله متناسب با افزايش درآمد نفت بانك مركزي سالانه ارز بيشتري از دولت خريداري مي كرد. اما ارز مازاد خريداري را نمي توانست در بازار بفروشد. براي ارز مازاد در بازار قدرت خريد نبود. بنابراين، بانك مركزي هرسال درآمد نفت مازاد را از طريق رشد پايه پولي خريداري مي كرد. رشد پايه پولي يك اصطلاح علمي است اما به زبان بسيار ساده رشد پايه پولي به معناي آن است كه بانك مركزي اسكناس بدون پشتوانه چاپ مي كرد و دلار مازاد را خريداري مي كرد. فارس: چرا سال 87 را به عنوان يك مقطع تاريخي مطرح مي كنيد؟ اديب: درآمد نفت، از سال 87 تا اسفند 90 تقريبا ثابت بود، بنابراين عرضه ارز تقريبا در اين فاصله زماني ثابت بود، اما قدرت خريد ارز 2برابر شد. بنابراين دلار از 900 تومان به 1850 تومان در سال 1390 افزايش يافت. * كاهش 63 درصدي عرضه ارز و افزايش 31 درصدي قدرت خريد ارز در سال 91 فارس: در سال جاري نوسانات ارز چگونه بود؟ اديب: در سال جاري عرضه ارز 63 درصد كاهش يافت. اما قدرت خريد ارز 31 درصد افزايش يافت. بنابراين قيمت ارز از 1850 تومان در اسفند 1390 به 2900 تومان در آذر 1391 افزايش يافت. فارس: علت افزايش نرخ ارز از 900 تومان به 1850 تومان در اسفند 1390 به استناد سخنان شما رشد بيش از حد نقدينگي بود؟ اديب: در حالي كه عرضه ارز در اين فاصله ثابت بود، نقدينگي نبايد افزايش مي يافت و يكي از عوامل رشد نقدينگي، چاپ اسكناس به وسيله بانك مركزي و ديگري قدرت خود افزايي سپرده ها و يا سودي است كه بانكها به سپرده پرداخت مي كردند. علاوه بر چاپ اسكناس، سودي كه بانكها به سپرده پرداخت مي كنند، باعث افزايش نقدينگي مي شود، در حالي كه عرضه ارز ثابت بود، سود سپرده بايد به كمتر از 5درصد كاهش مي يافت، اما بانكها همچنان سود سپرده 20 درصدي پرداخت مي كردند. فارس: بر همين بنياد شما علت افزايش نرخ ارز در سال جاري را همچنان رشد نقدينگي مي دانيد؟ اديب: در سال جاري زماني كه درآمدهاي نفتي به يك سوم كاهش يافت، نبايد نقدينگي رشد مي كرد. همينطور بانكها نبايد به سپرده ها، سود بيش از 3 تا 4 درصد پرداخت مي كردند و زماني كه عرضه ارز 63 درصد كاهش يافته بود، قدرت خريد ارز كه همان نقدينگي است نبايد افزايش مي يافت. بانكها بدون توجه به كاهش درآمدهاي نفتي و كاهش عرضه ارز، همچنان با فرمان قبل حركت كردند و هيچ تغييري در رفتار بانك مركزي و بانكها ديده نشد، لذا نرخ ارز افزايش يافت. * رفتار شرطي بانك مركزي در تداوم رفتار چاپ اسكناس بدون پشتوانه فارس: بر بنياد مطالب شما به زبان بسيار ساده علت تورم در ايران از سال 1381 تا 87 چه تفاوتي با علت تورم از سال 87 تا اسفند 1390 دارد؟ اديب: از سال 87 به بعد بانك مركزي بايد چاپ اسكناس را متوقف مي كرد اما ظاهرا رفتار بانك مركزي شرطي شده بود و همانند گذشته به چاپ اسكناس ادامه داد. منتهي

دسته ها :
جمعه 1 1 1382
X